there was no life without hope

Jul 28, 2016

I'm sick to-day

Dah lama rasanya tuhan tak bagi sakit. Bila datang sakit bukan main kepalang nak menahan peritnya ya Allah. Sedarlah manusia, masih ada yang menyanyangimu dan mengasihimu. Sakit itu pengubat dosa, berterima kasihlah kepasda Tuhan kerana ingin memberi ujian. Tuhan itu masih mengasihimu. 💘💘💘

Wuahuuuu tak sangka terbaku pulak hehe. Hujung minggu nak balik Johor tak sabar rasanya, walaupun tinggal esok aje. Esok je k tapi datang pulak sakit tak semena-mena. Tak apa ini penghapus dosa kau jah. Kita ni tak sabar rasanya nak jumpa parents huehue rasa cm dah lama sangat klinikal. Semoga urusan mak dan ayah sebagai tetamu- Mu ya Allah dipermudahkan. Amin ya rabbal alamin.
Siapa je taknak jadi tetamu yang menciptakan kita. Siapa kata tak mahu. Tapi tu la tak sampai sampai lagi duit akaun ni nak pergi. Cheq tak cukup duit lagi.

Eh jgn suka sgt bukan terus dapat cuti balik ni, next week (final week) nak kena pergi clinical. Uhh penatnya tohan je tau ya ampun. Lepas pergi clinical no more holidays for you, azizah! Kelas berderat till 8pm and the whole weeks jadi disaster ya ampun, and i even don't know pensyarah tu. Boleh ke nak datang lambat? Hehe of course you can't jah! Tapi manalah reti nak datang awal. Balik awal kita retilah.

Semester ni je, muka aku paling lambat and selalu lambat. Ha ha ha ha haaaaa who want to mad, lepas tu duduk paling belakang caner lah masuk ilmu dalam kepala tu, sedor diri jah! 🙈🙈🙈

Oh leka duk taip petang-petang macam ni, eyy dah nak masuk maghrib. Ok gerak lu pape roger
-Salam maghrib-

Jul 24, 2016

Baru update Syawal 2016

raya tahun ni aku je ceruk kaler out 
Selamat Hari Raya semua pembaca keh! Ada ke yang baca kalau engko bertahun tak update jah. Ush kita malu 🙈. Tahun 2016 ni raya hambariah sangat awak. Sebab apa tau, sebab kita balik rumah paling lewat with no preparation at all nak raya. Kau penat tau nyah nak pilih colour sedondon last minute. Almaklumlah, colour dah sedondon, saiz tak ada pula. Saiz ada, colour out of service bro. Sudahnya di pagi Syawal, aku ceruk out colour. Tak apa janji dapat raya dengan family pun aku ah bersyukur sangat bukan apa sedih jugalah bila dah nak raya paper final berderet tunggu turn nak aku jawab diaorg. Nah hambik kau macam nak bertumbuk hakak menjawab kertas-kertas doktor-doktor buat soalan 👊🏽. Habis final je taraaaa i'm at home 🎉🎆. Kita harap apa yang kita jawab membuahkan hasil yang baik dan semoga betul apa yang aku jawab walaupun hakikatnya susahnya ya tohan.

I am out from this game soon. Hopefully. Aiyoo banyak susah aiyooo aiyoo

Sampai je rumah, kita get ready to lay down on new bed. Best hehe oh btw memang tak disangkal lagi i am a daddy girl. Thanks ayah! Walaupun ayah tak baca blog kakak dan ayah selalu baca blog malaysiakini je. Tak apa kakak tak kisah. I am okay with that! 😘

But this year memang tak sempat nak beraya dengan kawan-kawan. Kamu semua so sorry. 🙏🏽🙏🏽🙏🏽

SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR & BATIN


Don't forget to review our ig :@adeevahijab93
Ayuh beli shawl yang betul-betul 2meter. Kami tak tipu panjang betul 2meter & sangat selesa.